Dit filmpje heb ik gemaakt voor mijn groep “boost je relatie – 21 dagen challenge- maar die is vandaag ook te kijken als freebi in mijn nieuwe gratis groep” advies en steun bij relatie en dating”

Twijfelen aan je partner en eigenschappen missen in hem, kunnen een teken zijn van een onveilige hechtingsstijl, zoals die van een vermijder/bindingsangstige.

Door dit twijfelen, of je focussen op wat je mist in hem, hoef je je namelijk niet 100% te verbinden, want daar heb je in jouw ogen goede redenen voor.
Ook hoef je daardoor niet naar jezelf te kijken, naar je eigen pijn of je eigen tekortkomingen in de relatie.
Mensen met een onveilige hechtingsstijl zijn vaak erg kritisch en streng voor zichzelf. Ze hebben weinig zelfliefde, en met die kritische blik kijken ze ook naar de ander, doorspekt van oude overtuigingen, verhalen en conditioneringen.
Vaak idealiseren ze in dit proces ook nog eens hun ex-partner (want die was wel…) en vergeten ze gemakshalve dat ze ook bij die ex- partner net zo veel twijfelde.

Hoe meer je jezelf leert omarmen met al je imperfecties, hoe meer je de ander zal leren accepteren en waarderen. Hij is toch alleen maar een spiegel van je eigen schaduwkant.

En het is ook doodnormaal dat je niet altijd verliefd op hem bent, of iedere dag van hem houdt. Dat bestaat alleen in romantische films.
Als je leert om minder waarde te hechten aan twijfelen, of minder waarde te hechten aan dat je dingen mist, zul je ook tevredener zijn in je relatie.

Probeer deze oefening eens (van 365 dagen succesvol geleend)
Als je relatie een huis is en je voelt dat je zelf alweer een tijdje in de tuin staat, om je heen te kijken, ben je dan in staat om opnieuw naar binnen te gaan? Ben je in staat om er radicaal voor te kiezen de ander volledig te omarmen? De twijfel over je relatie even helemaal uit te zetten? Zonder de ander te willen veranderen (lukt toch niet), jezelf te willen veranderen (lukt ook niet), te hopen dat het vanzelf goedkomt (gaat niet gebeuren), sprookjes en wonderen te verwachten (bestaan niet) en te hopen dat het weer zoals vroeger wordt (dát zou wel kunnen). Simpelweg jezelf open te stellen en te kiezen voor je relatie, in alles wat je daar tegenkomt. Je kunt niet in de tuin bepalen of het lekker voelt in huis, daarvoor moet je eerst naar binnen gaan. Kies honderd procent voor de ander en geef het een eerlijke, open kans. Als je dat niet kunt of niet wilt, heb je ook een antwoord.

Pin It on Pinterest

Share This